Kreditgivare

Advisa

Advisa grundades 2011 och är en låneförmedlare som du kan använda dig av för att samla dina lån. Det är en god idé om du vill sänka din månadskostnad. Advisa samarbetar i dagsläget (2019) med 37 olika banker och långivare. Hos dem kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor. Det är .. Läs mer »

Bank Norwegian

Bank Norwegian är en långivare som erbjuder privatlån, samlingslån och kreditkort. Hos dem kan du ansöka om ett lån på upp till 600 000 kronor. Som långivare och bank har de funnits sedan 2013. Utöver olika former av lån så har de även sparkonto. Sparkontot omfattas av den norska .. Läs mer »

Bynk

Bynk är en låntjänst som lanserades i början av 2017. Det som ligger i fokus här är enkelhet och smidighet. Den person som grundade Bynk är Dennis Ahlsén, som även är grundare till Lendo. Bynk erbjuder lån upp till 300 000 med en ganska så lång löptid. Det är enkelt att ansöka hos .. Läs mer »

Cashbuddy

Cashbuddy är ett dotterbolag till JSM Financial Group AB. Detta konsumentkreditinstitut grundades 2006. Denna långivare har ett fokus på din framtida betalningsförmåga, snarare än hur din ekonomiska situation har sett ut tidigare. Det innebär att du kan låna pengar hos dem, även om du har .. Läs mer »

Creditstar

Creditstar är en långivare där du i dagsläget (2019) kan låna upp till 50 000 kronor. Detta företag har funnits sedan 2006 och är en internationell koncern. De erbjuder lån till privatpersoner via en snabb och enkel ansökningsprocess. Lånet har en relativt lång löptid. För att din .. Läs mer »

Direkto

Direkto är en låneförmedlare som har flera långivare som de samarbetar med. Det innebär att det är bra att ansöka hos dem om du vill samla lån. Direkto grundades 2012 och har sedan dess hjälpt tusentals kunder till bra lån. Hos denna låneförmedlare kan du ansöka om ett lån på upp till .. Läs mer »

Handelsbanken

Handelsbankens historia går tillbaka till våren 1871. Det var då ett antal framträdande företag och personer inom Stockholms näringsliv grundade Stockholms Handelsbank. Detta gjordes efter en personkonflikt inom Stockholms Enskilda Bank. Åtta styrelseledamöter avgick och kort därefter .. Läs mer »

ICA Banken

Ica Banken erbjuder ett komplett utbud av finansiella tjänster. De verkar som en av de vanliga bankerna kan man säga. De har så att du kan få kort och konto hos dem. Du kan även spara, låna och teckna försäkringar. De erbjuder betaltjänster och vill förenkla vardagen för sina kunder. Ica .. Läs mer »

JAK Medlemsbank

Jak Medlemsbank bedriver en idéburen bankverksamhet. Hos dem finns det idag runt 34 000 medlemmar över hela Sverige. Jak Medlemsbank grundades 1965 som Jord, Arbete, Kapital – riksförening för ekonomisk upplysning. Denna förening strävade efter att främja ekonomiskt samarbete och utveckla .. Läs mer »

Klarna

Klarna grundades i Stockholm 2005 och då med ett mål att kunna göra det enklare för människor att handla online. Under de år som gått sedan dess så har de utvecklats en hel del. Mycket tack vare att även tekniken har gjort det. Klarnas målsättning är än idag att göra betalningar på .. Läs mer »

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är mer än bara en bank. Många känner nog även till dem som försäkringsbolag. Länsförsäkringar AB är en svensk federation av 23 svenska ömsesidiga försäkringsbolag. Dessutom så ingår bland annat Länsförsäkringar Bank, Agria och Wasa Kredit. De 23 bolagen är .. Läs mer »

Lendify

Lendify grundades i april 2014 och det av ett gäng med drivna personer som hade en vision om att kunna skapa en kundvänlig och effektiv marknadsplats för lån av pengar. Den officiella lanseringen skedde 2015 och det med erbjudande till investerare. I juni 2016 får Lendify tillstånd som .. Läs mer »

Lendo

Lendo har existerat på den svenska lånemarknaden sedan 2007. Då på den tiden som Lendo grundas så fanns det få andra aktörer som kunde erbjuda en tjänst så som dem. Det att jämföra låneerbjudanden baserad på endast en kreditupplysning. Lendo ville ändra på detta och har sedan de .. Läs mer »

Loanstep

.. Läs mer »

Lumify

Lumify är en ganska ny aktör på lånemarknaden. Hos dem kan du i dagsläget (2019) ansöka om ett lån på upp till 20 000 kronor. Dock är denna summan endast för återkommande kunder. Som ny kund hos dem kan du ansöka om lån upp till 6000 kronor. En genomsnittlig ansökan tar runt ett par .. Läs mer »

Monetti

Monetti startade 2006 och det med en vision om att kunna erbjuda finansiella tjänster till privatpersoner. Monetti ingår i Folkefinansgruppen som är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge. Hos Monetti finns det två olika .. Läs mer »

Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern. De etablerades år 2000 genom en sammanslagning av Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassen. Denna sammanslagna koncern utgör den största i sitt slag i norra Europa enligt dem själva. Dock sträcker sig deras historia längre bak än så. Deras .. Läs mer »

Sambla

Sambla är en svensk låneförmedlare som grundades 2014. De har ett ganska så innovativt förhållningssätt till lån och förmedling av dessa. Det har gjort att de snabbt vuxit. De har hjälpt många kunder under de senaste åren. De håller på att utveckla sin verksamhet i hela Norden. De vill .. Läs mer »

Santander

Santander är en nordisk bank med spanska rötter. De tillhör den globala koncernen Banco Santander. Banken har över 144 miljoner kunder, över 200 000 anställda och det i 45 länder. Hos denna bank finns det privatlån, billån, fritidslån, kreditkort samt att de erbjuder sparkonto. Du kan .. Läs mer »

SEB

SEB eller Skandinaviska Enskilda Banken AB är en nordeuropeisk finanskoncern som har sitt huvudkontor i Stockholm. De är en så kallad universalbank i Sverige samt i flera andra länder. Banken grundades 1856 av André Oscar Wallenberg. Så som koncernen ser ut idag är tack vare samgåendet 1972 .. Läs mer »

Sevenday

Sevenday är en bank där du kan både låna och spara pengar. Sevenday Bank är specialister på båda dessa saker. Sevenday tillhör BNP Paribas som är verksam i mer än 30 länder. De ger sina kunder prisgaranti på privatlån. Det innebär att om du får ett bättre totalpris hos en annan .. Läs mer »

Svea Ekonomi

Svea är en koncern som har en finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. De har över 30 års erfarenhet av att hjälpa dels företag med deras likviditet dels privatpersoner med deras ekonomiska situation. Hos Svea jobbar det mer än 2 000 anställda över hela Europa. De har .. Läs mer »

Swedbank

Swedbank har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1820. Det var då landets första sparbank bildades, i Göteborg. Det efter en europeisk förebild. Idén kom snabbt att få fäste och 1928 så fanns det 498 sparbanker. De började då slå sig samman för att bli starkare. Sparbanken .. Läs mer »

Thorn

Thorn är ett företag som funnits med länge. Från början var det en österrikare vid namn Jules Thorn som på 1940-talet började hyra ut radioapparater. I Sverige grundades företaget 1969 och var inom kort landets största hyr-och finansieringsföretag inom hemelektronik. Idag kan du köpa .. Läs mer »

Untie

Untie startades en gång av Stafan Willebrand, men då under ett annat namn. Idag är Untie ett företag där du dels kan investera pengar, dels där du kan få ett privatlån. Det som Untie erbjuder är ett så kallat peer to peer,  dvs lån människor emellan. Det innebär att om du investerar .. Läs mer »

Zensum

Zensum grundades i Stockholm 2013. De hade en vision om att kunna förändra privatpersoners ekonomiska beteenden. Zensum står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd för att bedriva konsumentkreditförmedling. De är idag verksamma i Sverige, Norge och inom kort även i Finland. .. Läs mer »

Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare där du kan hitta det perfekta lånet för dig. Det då de samarbetar med 30 långivare. Hos Zmarta kan du inte bara jämföra lån. Hos dem kan du även jämföra elavtal och försäkringar. Zmarta är en oberoende jämförelsesajt. Bakom Zmarta finns Zmarta Group. De .. Läs mer »