Samlingslån med betalningsanmärkning

Det är rätt så vanligt att många idag har en eller flera betalningsanmärkningar, så väl som flera små lån och krediter eller andra skulder. Det du kan göra är att leta efter ett samlingslån, för att komma till rätta med din ekonomi. Det lån som finns för att samla lån och krediter är det som accepterar betalningsanmärkningar. Fördelen med att samla dina lån och krediter är att du oftast får en lägre ränta så väl som att du får bättre koll på ekonomin, eftersom du bara har ett enda lån att fokusera på.

De aktörer som erbjuder detta kollar då över vad du har för betalningsförmåga just nu samt framöver. De tittar inte så mycket på hur det har sett ut tidigare. Sedan kan de även kolla om det så att du har en säkerhet av något slag som till exempelvis en bostad eller medlåntagare.

De flesta långivare godkänner dock inte att du har en eller flera betalningsanmärkningar enligt Finansinspektionen. Ca 3 procent av de som tog blancolån 2021 hade minst en betalningsanmärkning vid tillfället för det nya lånet.

Kreditgivare
Max-belopp *
Kreditupplysning
Betalningsanmärkning
Villkor & Fördelar
1 150000 kr UC Ja?
Exempelränta: Annuitetslån 12 år. Eff. årsränta 6.98%. Lån på 200 000 kr kostar 2032 kr/månad (144 avbetalningar), totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
2 Ingen uppgift UC Ja?
Exempelränta: Annuitetslån på 310000 kr, 12 års löptid, nominell ränta 6.94%, 0 kr uppläggnings-/aviavgift: Effektiva ränta 7.17%. Totalt att betala: 457643 kr.
3 Ingen uppgift UC Ja?
Exempelränta: Annuitetslån på 600000 kr, 20 års löptid, nominell ränta 7.95%, 0 kr i uppläggnings-/aviavgift, effektiva räntan 8.25%. Totalt belopp att betala: 1199997 kr. Månadskostnad: 5000 kr fördelat på 240 betalningstillfällen. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99%. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
4 Ingen uppgift Bisnode, Creditsafe Ja?
 • Inkomstkrav: Ingen uppgift
 • Krav: Låga krav
Exempelränta: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta , återbetalningstid på 24 månader, 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala 38808 kronor.
5 200000 kr UC Ja?
Exempelränta: Lån på 100000 kr med återbetalningstid 10 år, ränta på 15,90%. Uppläggningsavgift 795 kr, administrationsavgift autogiro på 25 kr/månad. Effektiv ränta på 17,83 %.
6 200000 kr Creditsafe Ja?
 • Inkomstkrav: 24 000 kr / år
 • Krav: Låga krav
Exempelränta: Lån 25000 kr 12 månader, återbetala 30755,29 kr (snitt 2563 kr/månad). Effektiv ränta: 51,84%. Kontokredit variabel nominell årsränta 42,4999795%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

7 200000 kr Bisnode Ja?
 • Inkomstkrav: 120 000 kr / år
 • Krav: Medel
Exempelränta: 20000 kr i annuitetslån på 1 år 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1901 kr/mån (12ggr). Att återbetala: 22805 kr inkl. alla avgifter.
8 200000 kr Bisnode Ja?
 • Inkomstkrav: 120 000 kr / år
 • Krav: Låga krav
Exempelränta: Krediten har 23,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift, 25 kr månatlig administrationsavgift. Exempelkredit: 10 000 kr som återbetalas med 1 015 kr / månad under 12 månader ger effektiv årsränta 45,5%. Total kostnad 2180 kr.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

9 200000 kr UC Ja?
Exempelränta: 25000 kr på 5 år. Bunden årsränta: 26,05 %. Effektiv årsränta: 29,40 %. Månadskostnad: 749 kr (60 ggr). Att återbetala: 44955 kr.
* Max belopp som du kan låna om du har anmärkningar

Vad är innebär det att ha en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning i Sverige innebär att du inte har betalat dina räkningar i tid, vilket registreras hos ett kreditupplysningsföretag. Detta kan leda till att du får svårt att få ett lån eller hyra en lägenhet. Kreditupplysningsföretag har register med ekonomisk information om personer och företag, inklusive uppgifter om identitet, inkomst, fastighetsinnehav och betalningsanmärkningar.

Vanliga typer av betalningsanmärkningar inkluderar enligt imy.se:

 • Utslag i mål om betalningsföreläggande, det vill säga ett beslut där Kronofogden har fastställt att gäldenären är betalningsskyldig eftersom denne inte har bestridit en ansökan om betalningsföreläggande.
 • Tredskodomar från tingsrätten, det vill säga när tingsrätten har dömt i ett mål därför att ena parten har uteblivit från en förhandling eller inte har besvarat ett föreläggande från domstol att avge skriftligt svaromål.
 • Missbruk av bankkonton, krediter eller hypotekslån.
 • Konkurser.
 • Beslut om inledande av skuldsanering och beslut om skuldsanering.
 • Restförda skatter och avgifter.
 • Misslyckade utmätningsförsök.

Betalningsanmärkningar som gäller en fysisk person som inte är näringsidkare ska gallras ur kreditupplysningsregistren senast tre år efter den registrerade händelsen, till exempel datumet för Kronofogdens utslag eller misslyckade utmätningsförsök. För juridiska personer, exempelvis aktiebolag, finns ingen gallringsregel men betalningsanmärkningar brukar tas bort efter fem år.

Det lån med betalningsanmärkningar som finns när du vill samlingslån med betalningsanmärkning kallas även ibland för omstartslån, saneringslån eller samlingslån.

Vad finns det för kravnivåer för att samlingslån med betalningsanmärkning?

Det finns flera varianter av att samlingslån med betalningsanmärkning. Dessa har olika höga ränta. Räntan sätts efter hur din situation ser ut just nu. Det kan finnas flera kravnivåer hos de olika långivarna. Det gör att du med betalningsanmärkning har möjlighet till att få ett samlingslån. När du ska ta ett nytt lån, för att samla dina nuvarande lån, se till att det finns en möjlighet för en lägre ränta på det nya lånet än det du har just nu. Det är ju så att du vill sänka dina kostnader.

Se även till så att du bara lånar så mycket pengar som täcker de gamla skulderna. Du vill ju ha en omstart, inte dra på dig mer skulder.

Hur fungerar det med samlingslån trots betalningsanmärkningar?

Det kan finnas flera olika anledningar till att du har haft eller har en dålig ekonomi. Det behöver inte betyda att du är slarvig när det kommer till det ekonomiska. Det kan bero på att du länge varit arbetslös eller att du haft en lång sjukskrivning. Det kan även bero på saker som en plötslig skilsmässa eller andra saker som påverkat att du fått en sämre ekonomi. Det är ju ofta så att när man får det lite trassligt i det ekonomiska att man löser det med ett snabblån. Ibland tar man flera olika sms lån. Dessa kommer ofta med en mycket hög ränta. En del tänker att det är ett bra sätt att kunna rätta till sin ekonomi. Dock är det inte alltid det fungerar. Det kan leda till att det blir svårt att få lån hos sin vanliga bank. Det eftersom man efter alla dessa små lån och krediter fått flera UC på sig, för många sådana ses som en varningssignal enligt Minuc.

Att lyckas få ett lån för att samlingslån med betalningsanmärkning kan vara svårt hos din vanliga bank. Vi på Samlingslån.se rekommenderar därför ett lån från ett av våra alternativ för större chans till ett godkänt samlingslån.

Att lyckas få lån genom din vanliga bank kan även vara svårt om det är så att du har betalningsanmärkningar. Detta begrepp används för lån för att lösa gamla krediter, samla lån, eller att man ska köpa hus, renovera eller liknande. Ett sådant här lån kommer med högre ränta än vad ett vanligt banklån har. Dock bra mycket lägre ränta än vad det är på många snabblån eller kreditkort.

Det går till exempel utmärkt att samla skulder från inkasso.

Tre olika kravnivåer

Det finns idag tre olika kravnivåer hos kreditgivare som erbjuder att samlingslån med betalningsanmärkning.

 1. Grupp ett är de långivare som erbjuder lån även om du har många upplysningar hos UC. De accepterar dock inte några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Räntan på dessa lån och krediter är i sammanhanget rätt låg.
 2. Grupp två med långivare är de som accepterar om du har betalningsanmärkningar. Dock ska dessa vara äldre än två år.
 3. Grupp tre är de långivare som kan ge dig ett lån trots betalningsanmärkningar och skuld hos Kronofogden. Oftast är det då långivaren som löser dina skulder åt dig direkt, dessa kräver dock en medlåntagare nästan alltid.

Grundvillkor för att samlingslån  med betalningsanmärkning

Många av långivarna som erbjuder lån specifikt för att kunna samlingslån med betalningsanmärkning har i dag liknande grundvillkor. Det finns så klart vissa punkter som skiljer sig åt gentemot omstartslån. Här är de allra vanligaste kraven som finns.

 • Ålder: Du ska vara minst 18 år hos de flesta, vissa har dock krav på minst 25 år.
 • Inkomst: Du ska minst tjäna 120 000–200 000 kronor per år. Inkomsten bör komma från en anställning eller pension.

Om du vill samla dyra lån och krediter och har behov av ett större belopp när du ska låna pengar, så är det nästan ett måste att du har en form av säkerhet. Det är då oftast ett hus eller en bostadsrätt/lägenhet man talar om. Det måste även finnas ett låneutrymme för denna bostad. Det finns även en annan möjlighet med säkerhet. Det är om du har en borgensman. Ett annat alternativ är skuldsanering.

Det är en person som går i god för skulden så som om det vore personens egen skuld. Borgensmannen måste ha en god ekonomi. Det så att de som lånar ut kan känna sig säkra på att lånet kommer att betalas tillbaka.

Finns även a

Bli den första att kommentera

 1. Samlingslån.se

  Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*