Swedbank

15 Bästa Alternativen till att samla lån hos Swedbank

Swedbank kan ge god ränta, men det skadar inte att jämföra med 1-2 andra kreditgivare.

Se våra alternativ »

Samlingslån upp till 500 000 kr

Löptid upp till 12 år

Åldersgräns 18 år

Kreditupplysning genom UC

Fakta

Grundat år1997
KreditupplysningUC
TjänsterSamlingslån
Privatlån
Billån
Bolån
Utnyttjar BankIDJa

Detaljer - Samlingslån

Maxbelopp500 000 kr
Tillåter anmärkningarNej
Löptider1 - 12 år
Ränta3.84 - 12.84%
AvgifterUppläggningsavgift 300 kr
Inkomstkrav193 200 kr / år
Åldersgräns18 år

Kontakt

HuvudkontorSwedbank
Landsvägen 40
172 63 Sundbyberg

Växel: 08-585 900 00
KundtjänstTel.nr: 0771-60 65 00
Mån-Fre 8-22

Om Swedbank

Swedbank har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1820. Det var då landets första sparbank bildades, i Göteborg. Det efter en europeisk förebild. Idén kom snabbt att få fäste och 1928 så fanns det 498 sparbanker. De började då slå sig samman för att bli starkare. Sparbanken Sverige bildades 1992 och då valde 90 sparbanker att fortsätta vara fristående och samarbeta med Sparbanken Sverige. De kom senare att heta Föreningssparbanken för att 2006 byta namn till Swedbank. Hos Swedbank finns det idag många olika tjänster. Det finns en mängd banktjänster för både privatpersoner och för företag.

De har dock inga så kallade samlingslån, utan det de kan erbjuda är blancolån. Dock är de mycket stränga när det kommer till att låna ut pengar. Dessutom är deras blancolån på relativt låga summor. Du som ansöker hos Swedbank måste därmed ha en mycket hög kreditvärdighet. Tyvärr är det ju så att de flesta som vill samla sina lån inte har detta. Det blir en form av ond cirkel då kan man säga. Du som funderar på att samla lån, du bör fundera på att använda dig av en låneförmedlare.

Samla lån med låneförmedlare

Idag finns det flera olika låneförmedlare att vända sig till. Det som de alla har gemensamt är att de samarbetar med ett visst antal banker och kreditgivare. En låneförmedlare är en oberoende aktör som kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet. Det som är bra med att ansöka via en låneförmedlare är att det dels görs bara en enda UC på dig. Ska du söka på flera ställen själv, så tas det en ny UC varje gång. En annan fördel med låneförmedlare är att du kan få flera olika förslag från flera olika banker. Det gör att du alltid kan få den bästa räntan.

Hur fungerar det att ansöka via låneförmedling?

Låneförmedlaren har som uppgift att matcha de önskemål om lån som du har med erbjudanden från de banker och kreditinstitut som de samarbetar med. Dessa steg är vanliga:

  • Du skickar in en ansökan
  • Låneförmedlaren gör då en kreditkontroll via en kreditupplysning
  • Låneförmedlaren skickar sedan ut förfrågan till de långivare de samarbetar med
  • De långivare som kan erbjuda dig ett lån utifrån din ekonomiska situation skickar erbjudanden

Är det så att du behöver ett samlingslån, ansök då om den summa du behöver hos en av de låneförmedlingar som finns. Välj sedan mellan de erbjudanden du får. Är det inget som passar så måste du inte tacka ja.

Bli den första att kommentera

  1. Samlingslån.se

    Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*