Hopbakslån – Samla lån och sänk månadsavgiften

Du som har flera olika små lån och krediter med höga räntor, du kan samla lån och sänka månadsavgiften. Att ta ett hopbakslån är ett bra sätt att minska dina kostnader på. Det finns idag flera sätta att samla sina lån.

En del tänker att det kan vara bra att ta ett lån hos Swedbank om det är den bank man har. Eller om man har Nordea, SEB, Handelsbanken eller Länsförsäkringar. Dock kan det bli problem att ansöka om ett samlingslån eller hopbakslån hos någon av dessa, eftersom de allt som oftast enbart godkänner dig som har en hög kreditvärdighet. Det kan därmed vara ett bättre alternativ att vända sig till andra kreditgivare, det ger en ökad chans att bli beviljad.

Varför ska jag samla lån och krediter?

Det finns många olika anledningar till att det kan vara bra med ett samlingslån. I denna artikel kommer vi att ta upp en del av fördelarna med att ta samlingslån. Det finns dels hopbakslån utan UC så väl som med. Det finns långivare som samarbetar med låneförmedlare för att du ska kunna hitta det bästa alternativet. Det är rätt bra sätt att jämföra lån och räntor genom att ansöka via just en sådan förmedlare.

Du får en bättre översikt

Om du har flera lån idag så kanske du känner det är svårt att ha en bra översikt över hur stor skulden är totalt och vad du betalar i ränta. Om du tar ett lån på säg 250 000 kr som betalar av alla dessa mindre lån, så gör det att du får ett enda lån att hålla reda på. Det blir då bara en enda räntesats och ett enda belopp. Du kan därmed lättare göra en bra budget och planera din framtida ekonomi. Detta är ett väldigt effektivt sätt att få en bättre koll på din ekonomi. Det kan i sin tur kan leda till att du inte hamnar hos kronofogden. Det kan nämligen vara svårt att få hopbakslån med kronofogden. Dock finns det vissa aktörer som även kan hjälpa då.

Lägre räntor

Små lån och krediter kommer ofta med höga räntor. Det både när det gäller den nominella räntan så väl som den effektiva räntan. Denna ränta kan göra att den totala kostnaden för lånet blir bra mycket högre än vad du har tänkt. Det kan göra att det blir ohållbart för din ekonomi. Särskilt om du tagit flera olika små lån. Om du samlar lån och krediter i ett hopbakslån så kommer du i de allra flesta fall kunna sänka räntan rejält och därmed även den totala kostnaden. Det kan vara idé att ansöka om ett samlingslån via en låneförmedlare. Det eftersom du då kan få flera förslag på lån. Det gör att du kan hitta det lån som har den bästa räntan och de bästa villkoren. Det är alltid bra att satsa på ett hopbakslån med låg ränta. Det även om det kanske inte är lika bra som ett lån från din egen bank, så är det ändå ett bättre alternativ än att ha många små lån.

Det är inte bara räntan som minskar genom ett samlingslån. Du kan även spara pengar på att slippa betala andra sorters avgifter som till exempel aviavgift.
Samlar du lånen du har till ett enda så kan det även göra att du får längre återbetalningstid då lånet är större en de små lånen du hade tidigare.

Bättre kreditvärdighet

Ett samlingslån är ett sätt att på sikt få en bättre kreditvärdighet. Det gäller så klart bara om du låter bli att ta nya små lån. Söker du via en förmedlare så tas det dessutom bara en enda UC på dig. Du kommer även bli av med noteringar om att du har flera lån och kreditengagemang. Det är bra att öka din kreditvärdighet på detta sättet. Det ser bättre ut om du framöver ska söka bolån eller hyra en lägenhet.

Billigare varje månad

En av alla fördelar med att ta ett hopbakslån är så klart att det blir billigare för din del. Särskilt om du får ett samlingslån med bra ränta och vettig amorteringstakt. Det är alltid bra att jämföra olika alternativ och räntor. På nätet finns det gott om bra sidor som kan hjälpa dig med det.

Ett hopbakslån kan även ha bra plan för din amortering. Det så att du betalar mindre varje månad, men ändå betalar av mycket på själva skulden. Små, dyra lån brukar innebära att man amorterar mycket lite av skulden och att det är mycket av pengarna som går till räntan. Det gör att det tar tid att bli av med din skuld så väl som att det kostar dig mer pengar totalt sett. För att få en bättre ekonomi så är det väl värt att satsa på att hitta ett bra samlingslån.

Bli den första att kommentera

  1. Samlingslån.se

    Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*