Nordea

15 Bästa Alternativen till samlingslån hos Nordea

Nordea har strikta krav för lån, vi rekommenderar att jämföra med 1-2 andra kreditgivare.

Alternativ till Nordea »

Privatlån upp till 350 000 kr

Löptid upp till 12 år

Inkomstkrav 200 000 kr / år

Kreditupplysning genom UC

Fakta

Grundat år2000
KreditupplysningUC
TjänsterPrivatlån
Bolån
Billån
Fritidslån
Utnyttjar BankIDJa

Detaljer - Privatlån

Maxbelopp350 000 kr
Tillåter anmärkningarNej
Löptider1 - 12 år
Ränta8.3%
AvgifterUppläggningsavgift 525 kr
Inkomstkrav200 000 kr / år
Åldersgräns18 år

Kontakt

HuvudkontorNordea Bank Abp, filial i Sverige
Smålandsgatan 17
105 71 Stockholm
Växel: 010-157 1000
KundtjänstTel.nr: 0771-22 44 88
Kundservice dygnet runt

Om Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern. De etablerades år 2000 genom en sammanslagning av Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassen. Denna sammanslagna koncern utgör den största i sitt slag i norra Europa enligt dem själva. Dock sträcker sig deras historia längre bak än så. Deras rötter går tillbaka till 1820. Bland annat var H.C Andersen en av deras allra första kunder och under 1800-talet kunde man även lämna in sprit som säkerhet för lån. Utvecklingen genom åren har gett en bank som idag erbjuder en mängd olika tjänster för privatpersoner och företag. Nordea erbjuder privatlån. Men om du ska samla dina lån hos dem så gäller det att du har en bra ekonomi. De är ganska så strikta med att låna ut pengar. Det kan vara ett bättre alternativ att välja en låneförmedlare för ditt samlingslån istället.

Samla lån med låneförmedlare

Anledningen till att de allra flesta vill samla lån är att man har flera små lån och krediter och höga räntor. Det brukar även vara så att man kanske har en något sämre kreditvärdighet. Det kan då vara svårt att få ett samlingslån hos den vanliga banken. Det finns ett bra alternativ och det är att använda sig av en låneförmedlare. Det finns flera olika sådana att välja mellan idag. Dessa oberoende aktörer ser till att du kan få det samlingslån du behöver. De samarbetar alla med olika banker och kreditgivare. Antal och vilka varierar mellan de olika låneförmedlarna. Fördelen med att använda dig av en låneförmedlare är att det bara görs en enda UC samt att du kan få flera förslag på lån att välja mellan. Det innebär att du kan hitta ett lån med den allra bästa räntan och då bli av med dina små lån och krediter samt betala mindre per månad.

Hur fungerar det att ansöka via låneförmedling?

Det går till i stort sett likadant oavsett vilken låneförmedling du väljer. Ta den som känns bäst för dig. Det är smart drag att ta den som har flest samarbeten, då det kan ge dig fler lån att välja mellan.

Det går till ungefär så här:

  • Skicka in en ansökan till en låneförmedlare
  • Låneförmedlaren gör en kreditkontroll via UC
  • Låneförmedlaren kommer sedan att skicka ut förfrågan till de olika långivare de samarbetar med
  • De långivare som kan och vill erbjuda dig ett lån utifrån din ekonomiska situation skickar erbjudanden

Du kan välja det lån som är mest förmånligt för dig eller välja att tacka nej om det inte är ett lån som passar dig.

Bli den första att kommentera

  1. Samlingslån.se

    Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*