Lån för att lösa kronofogdeskulder

Har du skulder hos Kronofogden blir det väldigt svårt att få ett lån, men inte omöjligt. Ett flertal kreditgivare erbjuder omstartslån även om du har skulder hos Kronofogden, dock brukar det krävas säkerhet i form av exempelvis din bostad. Det finns två kreditgivare på marknaden som erbjuder lån utan säkerhet trots skulderna, Svea Ekonomi samt Nystart Finans.

Det finns också kreditgivare på marknaden som godkänner skulder hos Kronofogden om någon går i borgen för dig. Detta innebär att du ansöker om lån, exempelvis privatlån, och använder en personlig borgen som säkerhet. För att undvika en ännu sämre situation bör du kanske inte ta ett lån, då är det bra att använda lånet till att lösa dina kronofogdeskulder istället.

Lån för att lösa kronofogdeskulder

Många kreditgivare som godkänner ansökningar trots skulder hos Kronofogden kräver att du lämnar något som säkerhet. Främst handlar det om en bostad, att du använder din bostad som säkerhet för att få ansökan beviljad, om du exempelvis vill lösa dyra lån. Du kan också välja Svea Ekonomi eller Nystart Finans för att lösa dina kronofogdeskulder.

Svea kallar det här för skuldfinansiering och syftet är att inte dra på sig ännu fler skulder, utan att lösa de skulder som du har. Det kan handla om dina kronofogdeskulder eller inkassoskulder. De kan också hjälpa till med att förhandla om dina befintliga skulder.

Pantbanker

Ett annat alternativ är att låna pengar hos en pantbank. Dessa fungerar ungefär som kreditgivare, skillnaden är att du lämnar något som pant för att kunna få låna pengar. Det kan vara exempelvis smycken, klockor som är värdefulla, dyrt porslin eller andra värdesaker som du kan hitta hemma. När du använder en pantbank görs inte heller någon kreditupplysning. Pantbanker behöver inte följa de vanliga reglerna och behöver därför inte göra någon kreditkontroll för att låna ut pengar.

Summering

Ibland krävs det hjälp för att lösa sina kronofogdeskulder. Med hjälp av Svea Ekonomi och Nystart Finans kan du komma en bra bit på vägen. Det är dock värt att tänka på att du alltid måste betala tillbaka lån, men det kan vara värt att istället för att ha skulder hos Kronofogden har du dem hos en kreditgivare istället. Tänk på att räntan ofta är högre när det handlar om den här typen av lån. Du ska inte heller ta ett nytt lån om inte din betalningsförmåga klarar av det.

Bli den första att kommentera

  1. Samlingslån.se

    Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*