Länsförsäkringar

15 bästa alternativen till samlingslån hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar har höga krav på sina lån så vi rekommenderar att du jämför med 1-2 andra kreditgivare.

Visa alternativa Samlingslån »

Samlingslån upp till 400 000 kr

Löptid upp till 15 år

UC som kreditupplysning

Utnyttjar BankID för låneansökan

Enkel och smidig app för hantering

Lättkontaktad kundtjänst

Fakta

Grundat år1996
KreditupplysningUC
TjänsterSamlingslån
Privatlån
Billån
Bolån
Utnyttjar BankIDJa

Detaljer - Samlingslån

Maxbelopp400 000 kr
Tillåter anmärkningarNej
Löptider1 - 15 år
Ränta4.45 - 14.95%
AvgifterUppläggning: 375 kr
Administrativ: 40 kr / mån
Inkomstkrav160 000 kr / år
Åldersgräns20 år

Kontakt

HuvudkontorWasa Kredit
Box 6740
113 85 Stockholm
KundtjänstTel.nr: 08-635 36 00
Öppet helgfria vardagar 9-17

Om Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är mer än bara en bank. Många känner nog även till dem som försäkringsbolag. Länsförsäkringar AB är en svensk federation av 23 svenska ömsesidiga försäkringsbolag. Dessutom så ingår bland annat Länsförsäkringar Bank, Agria och Wasa Kredit. De 23 bolagen är ägarmässigt och juridiskt fristående från varandra, och samarbetet inom gruppen regleras av avtal. Det första ömsesidiga och lokala länsförsäkringsbolaget bildades 1801.

Länsförsäkringar bank etablerades 1996 och då med in- och utlåningsprodukter. Man utökade sedan successivt med kort, sparfonder och hypotekslån till att idag vara en fullsortimentsbank. Även om de har ett privatlån att erbjuda som kan fungera som samlingslån, så kan det vara svårt att få det beviljat. Det eftersom de har ganska höga krav. Det du kan göra är att istället välja en låneförmedlare.

Samla lån med låneförmedlare

När de vanliga bankerna säger nej så kan det vara bra att veta att det finns bättre chans till samlingslån hos en låneförmedlare. Oftast så vill man ju samla sina lån på grund av att man har flera små lån och krediter som kostar mycket pengar varje månad. Ett samlingslån har bättre ränta och kostar många gånger mindre pengar varje månad. Det finns flera oberoende aktörer som idag samarbetar med ett visst antal banker och kreditgivare. Det gör att du hos en låneförmedlare kan hitta det allra bästa samlingslånet, till den bästa räntan.

När du ansöker hos en låneförmedling så görs det bara en enda kreditupplysning via UC. Sedan kan alla kreditgivare kolla på den för att avgöra om de vill ge dig ett erbjudande om lån eller inte. En del kanske avstår, andra erbjuder en mindre summa eller så erbjuder de exakt den summa du söker.

Hur fungerar det att ansöka via låneförmedling?

Då det finns flera olika låneförmedlingar så ska du bestämma vilken av dem du vill ansöka hos. Välj bara en. Det är ett smart drag att välja den låneförmedlare som samarbetar med många banker. Det ökar dina chanser till ett bra lån. När du valt vilken du vill använda, så fyller du i en ansökan. Sedan kommer låneförmedlaren ta en UC som skickas ut tillsammans med förfrågan hos de olika bankerna.

Inom 24 timmar, oftast, så har du fått svar från alla banker. Du kan nu välja det lån med bäst villkor och ränta. Om du inte tycker att något lån motsvarar dina förväntningar så kan du även välja att tacka nej.

Bli den första att kommentera

  1. Samlingslån.se

    Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*