Lösa lån trots många förfrågningar

Gå direkt till tabellen, Lösa lån – alternativ »
Har du flera dyra lån och krediter kan du vilja lösa lån trots många förfrågningar. Många frågar sig om detta är möjligt? Ja, det är det. Det finns flera sätt du kan göra detta på. Antingen genom att ansöka om ett lån utan UC eller så kan du använda en medlåntagare i din ansökan. Det är också värt att tänka på att om du har flera förfrågningar men ändå får en ansökan beviljad, kan räntan vara något högre eftersom risken att lösa lån åt dig är större.

Enklaste sättet att se vilka erbjudanden du kan få när du vill lösa dyra lån, är att ansöka hos en jämförelsetjänst. På det sättet kan du få en större överblick över belopp, räntor och villkor. Du kan därefter läsa igenom dessa i lugn och ro för att se om något passar dig.

Testa först att ansöka hos en jämförelsetjänst med UC. Om du inte får något bra erbjudande, ta en kreditgivare utan UC och börja förbättra ditt kreditbetyg under tiden (läs mer nedanför). Och försök igen senare.

Lös ditt lån med många förfrågningar

Kreditgivare
Belopp
Kreditupplysning
Löptid Max
Villkor & Fördelar
1 5 000 - 600 000 kr UC 20 år
2 5 000 - 600 000 kr UC 20 år
3 2 000 - 20 000 kr Creditsafe 10 månader
4 1 000 - 10 000 kr Creditsafe 3 månader
 • E-leg: Ja
 • Anmärkning: Ja?
 • Högkostnadskredit
5 2 000 - 30 000 kr Bisnode Löpande Kontokredit
6 10 000 - 25 000 kr Bisnode 12 månader
 • E-leg: Ja
 • Anmärkning: Nej?
 • Högkostnadskredit
7 1 000 - 45 000 kr Creditsafe 46 månader
 • E-leg: Ja
 • Anmärkning: Ja?
 • Högkostnadskredit
8 5 000 - 40 000 kr Bisnode 5 år
 • E-leg: Ja
 • Anmärkning: Ja?
 • Ej högkostnadskredit
9 10 000 - 30 000 kr Bisnode 5 år
 • E-leg: Ja
 • Anmärkning: Ja?
 • Ej högkostnadskredit

Lösa lån trots många förfrågningar

När du har genomfört en ansökan om lån utförs en kreditupplysning. Använder kreditgivaren Upplysningscentralen för att genomföra sina kreditkontroller så skapas en förfrågan där. Har du flera förfrågningar hos UC kommer detta skada din kreditvärdighet vilket gör att det blir svårare att lösa dyra lån, men inte omöjligt.

Om du har många förfrågningar kan det vara en bra idé att använda en medlåntagare när du ansöker om att lösa dina lån. Detta innebär att en annan person blir betalningsskyldig om du inte kan betala tillbaka lånet. På det här sättet är det inte lika stor risk för kreditgivare att låna ut pengar till dig och du har även möjlighet att få bättre villkor och lägre ränta.

En tumregel är max 10 förfrågningar hos UC för att kunna få bra erbjudande. Sikta på att ha noll förfrågningar när du ansöker.

Förbättra ditt kreditbetyg – sänk räntan & höj beloppet

Ett annat alternativ för att lösa lån trots många förfrågningar är att förbättra ditt kreditbetyg. Genom att göra detta har du större möjlighet att sänka räntan samt höja beloppet. Hur kan man då förbättra sitt kreditbetyg? Genom följande:

 • Det är bra att låta sina förfrågningar sjunka i antal under året, helst att du har färre än 5 eller inga alls. Förfrågningar stannar kvar hos Upplysningscentralen under ett års tid.
 • Om du kan, betala av eventuella övertrasserade kreditkort. Behåll dem dock aktiverade, det är fördelaktigt att ha aktiva kreditkort som givetvis inte är övertrasserade.
 • Har du betalningsanmärkningar? Vänta tills dessa försvinner.
 • Har du fått en högre lön eller bytt jobb i år? Vänta med att ansöka till deklarationen har blivit godkänd, det är först då som din nya lön kommer att synas hos UC.
 • Håll kontinuerlig koll på MinUC.se

Fördelar med att lösa lån

Det finns flera fördelar med att lösa lån. Många har flera mindre lån och krediter, dessa blir ofta dyra eftersom det kan vara hög ränta och avgifter. Genom att lösa lån blir det också enklare att hålla koll på sina betalningar eftersom det bara är en faktura att hålla koll på varje månad. Vissa kreditgivare har något som kallas för lösen krav, detta innebär att du meddelar vart du har dina skulder och de betalar skulderna direkt. Detta gör att du inte ser pengarna på kontot.

Kreditupplysningar

Kreditgivare är skyldig enligt svensk lag att göra en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån. Det finns olika former av kreditupplysningar som utförs. Den allra vanligaste, och den som påverkar dig mest, är kreditupplysningar via Upplysningscentralen (UC). Kreditkontroller sparas då under 12 månaders tid och andra som utför kreditupplysning på dig hos UC ser dina tidigare upplysningar.

Om en kreditgivare istället utför kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag, exempelvis Creditsafe, listas inte dina tidigare förfrågningar vilket inte heller påverkar ditt kreditbetyg. Ett annat kreditupplysningsföretag är Bisnode som också är väldigt stora i Sverige, där kan inte heller dina kreditupplysningar ses av andra som begärt ut via Upplysningscentralen.

Föregående post

Bli den första att kommentera

 1. Samlingslån.se

  Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*