Omstartslån utan bostad

Om du behöver behöver ett lite högre belopp kräver kreditgivaren många gånger någon typ av säkerhet. Ofta kan det exempelvis vara ett hus eller en lägenhet. Då behöver det finnas ett låneutrymme för huset eller lägenheten. Detta för att kreditgivaren ska ha möjlighet att vara rimligt säker på att lånet kommer att betalas tillbaka. En annan form av säkerhet är en personlig borgen. Det innebär att någon går in som borgensman och kan krävas på lånet om inte låntagaren kan betala tillbaka.

Men det finns omstartslån utan bostad eller säkerhet också. Ett omstartslån kan vara en bra lösning för dig som har flera dyra lån och krediter. På detta sätt kan du samla dessa och även ha möjlighet att få en lägre ränta samt månadsbetalning.

Omstartslån utan bostad

Flera mindre lån och krediter blir oftast dyra eftersom det är hög ränta och höga månadsbetalningar. Det kan vara svårt att betala av dessa och det kan även vara svårt att veta hur man ens ska lyckas betala av dessa. Dessutom kanske du har betalningsanmärkningar eller flera förfrågningar hos UC vilket gör det ännu svårare, dock finns det omstartslån även för dig. Har du skulder hos Kronofogden kan du få dina skulder lösta genom att kreditgivaren betalar skulderna direkt, på det sättet kommer du inte ens se pengarna på kontot.

Det finns både omstartslån med säkerhet eller bostad och omstartslån utan bostad. Ett omstartslån utan bostad innebär att du inte behöver använda ditt hus eller din lägenhet som säkerhet för lånet. Oftast handlar det om mindre belopp om du inte vill lämna någon säkerhet men har du ingen bostadsrätt eller ett hus kan du såklart inte använda det som säkerhet. När du väljer ett lån utan säkerhet är det extra viktigt att läsa igenom villkor och jämföra olika kreditgivare för att hitta det erbjudande som passar din ekonomiska situation bäst.

Kreditupplysning vid omstartslån utan bostad

Samtliga kreditgivare behöver, enligt lag i Sverige, att utföra en kreditupplysning när du ansöker om ett omstartslån utan bostad. Skillnaden är dock vilket kreditupplysningsföretag de väljer för att göra upplysningen. Om de använder Upplysningscentralen kommer det skapas en förfrågan och alla som tar ut en kreditupplysning på dig kommer även se dina tidigare förfrågningar.

Hos Creditsafe, som är ett annat stort kreditupplysningsföretag inom Sverige, syns inte dina tidigare förfrågningar vilket inte heller påverkar ditt kreditbetyg. Ett annat stort kreditupplysningsföretag i Sverige är Bisnode, de har ett samarbete med ett ombud där du kan logga in för att se vilka uppgifter som har synts när någon gjorde en kreditupplysning på dig.

Nyckeln ligger i ditt kreditbetyg

Nyckeln till att få en bra ränta och villkor är att ha ett stabilt kreditbetyg. Betalningsanmärkningar och flera förfrågningar försämrar ditt kreditbetyg vilket också gör att du får en sämre ränta och även ett lägre lånebelopp. Genom att förbättra ditt kreditbetyg har du möjlighet att få bättre villkor. Så här kan du förbättra ditt kreditbetyg:

  • Om du har flera UC-förfrågningar behöver du låta dem sjunka till under 5 alternativt att de försvinner helt. Dessa lagras hos UC i ett års tid
  • Om du har betalningsanmärkningar är det bra att vänta ut dessa
  • Om du har kreditkort som är övertrasserade är det positivt att betala av dessa om det är möjligt, du bör dock inte stänga av dem eftersom det är bra att ha aktiverade kreditkort som självklart inte är övertrasserade
  • Om du har fått ett nytt jobb eller högre lön bör du vänta med att ansöka tills deklarationen har godkänts i juni eller juli månad, det är då som din uppdaterade lön kommer att finnas hos UC
  • Håll kontinuerlig koll på MinUC.se

Summering

Flera kreditgivare erbjuder omstartslån utan bostad. Se till att grundligt läsa igenom villkor och avgifter för att inte fastna på dåliga villkor. Det kan också vara bra att förbättra kreditbetyget för att få så bra villkor som möjligt.

Bli den första att kommentera

  1. Samlingslån.se

    Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*