Ansöka hos Låneförmedlare eller direkt hos kreditgivare?

Är det så att du har funderingar på att ta ett samlingslån så att du kan samla flera gamla krediter som dag kostar dig en hel del pengar? Just det att ha många små lån kan vara dyrt. Att då samla lån, genom att ta ett enda nytt, större lån är ofta en god idé.

Det du då kanske funderar över är om det är bäst att gå via en låneförmedlare, eller om du ska gå direkt till en enda kreditgivare. Vi rekommenderar dig att göra en ansökan via en förmedlare. Det eftersom det kan vara stora skillnader mellan villkoren, beloppen, räntor och löptider. Om du ansöker via en låneförmedlare så skickas en förfrågan ut till flera olika kreditgivare. Det gör att du på ett enkelt sätt kan jämföra de erbjudan du får. Dessutom tas det bara en enda UC om du väljer att gå via en låneförmedlare.

Hitta rätt kreditgivare

För att kunna erbjuda krediter till företag och privatpersoner så måste långivaren i fråga ha tillstånd från Finansinspektionen. Vissa kreditgivare kan vara mer fördelaktiga än andra, beroende på hur mycket pengar du vill låna och hur lång återbetalningstid du önskar samt om de tar UC eller inte. Ett bra sätt att hitta rätt kreditgivare är just att gå via en låneförmedlare. En låneförmedlare listar kreditgivare och banker som de har ett samarbete med. Den största fördelen med att ta en ansökan om samlingslån hos en förmedlare är att de kontaktar alla kreditgivare de samarbetar med och sammanställer information om vilka som kan tänka sig att ge dig ett lån.

Det blir en enkel översikt för din del så att du kan välja det bästa lånet med bäst villkor. Sedan så görs det som sagt bara en kreditupplysning på dig när du ansöker om kredit via en låneförmedlare.

Hos en låneförmedlare kan du:

  • Enkelt och snabbt få en överskådlig bild av vilka kreditgivare som finns
  • Få information om utbetalningstid
  • Få information om hur hög ränta det är
  • Få information om uppläggningsavgifter eller andra avgifter som kan tillkomma
  • Få flera låneförslag på en och samma gång

Vad är en låneförmedlare?

Det finns idag flera tillfällen i livet då det är ett måste att ta ett lån. Det kan vara att du måste ha pengar till en oväntad utgift eller att du måste köpa en ny bil. Kanske det är en resa som lockar? Du kanske har tagit ett eller flera små sms lån tidigare och känner du att du vill samla dina lån? Det går att få snabb hjälp via en låneförmedlare.

Den som behöver låna pengar idag kan oftast göra det mycket snabbt och enkelt via internet. Genom att ansöka via en låneförmedlare så är det ännu enklare. Det tas bara en enda kreditupplysning, men du får förslag på flera kreditgivare som kan erbjuda dig lån. En låneförmedlare samarbetar med ett antal långivare. Efter du gjort en ansökan, så kommer de skicka denna till alla som de samarbetar med. De i sin tur kan välja om de vill erbjuda dig ett lån eller inte.

Många gånger samarbetar låneförmedlare med rätt så många olika kreditgivare. Det är både storbanker och mer nischade aktörer. Det gör att lånen du erbjuds kan se helt olika ut och ha olika villkor, räntor med mera.

Vilka lån kan du ansöka om hos låneförmedlare?

Hos dagens låneförmedlare går det att ansöka om lån till vad du än önskar. Det är dock smart att använda dig av en låneförmedlare om det är ett lite större lån, som ett samlingslån, du behöver. Du kan oftast ansöka om en viss summa, sedan är det upp till de olika kreditgivarna att matcha det du ansökt om eller om de erbjuder en mindre summa.

Föregående post

Bli den första att kommentera

  1. Samlingslån.se

    Denna artikeln har inte fått några kommentarer ännu. Har ni några frågor eller åsikter om denna artikeln kan ni alltid skriva en kommentar nedan under "Lämna ett svar".

Lämna ett svar

*